Nieuws

Uitvraag kostprijs Huishoudelijke ondersteuning

Geplaatst op 27 november 2023

Ter voorbereiding op de nieuwe contracten voor Wmo per 1 januari 2025 doet de regio Westfriesland een uitvraag naar de kostprijs van Huishoudelijke ondersteuning.

Reële tarieven

De uitvraag is van belang om te komen tot onderbouwde, marktconforme en reële tarieven voor 2025. De tarieven moeten aanvaardbaar zijn voor zowel zorgaanbieders als gemeenten. Deze tarieven dienen tegelijkertijd te voldoen aan de Algemene Maatregel van Bestuur reële prijs (AMvB).

Informatie ophalen bij zorgaanbieders

Inmiddels is de uitvraag uitgezet onder alle huidige, gecontracteerde zorgaanbieders voor Huishoudelijke ondersteuning in de regio Westfriesland. Bij de uitvraag wordt gebruik gemaakt van de landelijke rekentool voor Hulp bij het Huishouden. De rekentool zelf is uitgebreider, maar zorgaanbieders hoeven alleen de gegevens voor Hulp bij het Huishouden aan te leveren. De aangeleverde gegevens worden geanonimiseerd en dus niet herleidbaar meegenomen in de rapportage van het onderzoek. Zo borgen we de vertrouwelijkheid van gegevens van individuele zorgaanbieders. 

Terugkoppeling

De terugkoppeling van de resultaten vindt begin 2024 plaats. Zorgaanbieders ontvangen hiervoor een uitnodiging.